Reborn

Burgum

Reborn

Burgum

In China lopen veel mensen met rode plekken op de huid, ontstaan door cuppingmassage. Het is een techniek die al duizenden jaren bestaat, waarbij de huid vacuüm wordt gezogen om zo de huid en onderliggende spieren beter te doorbloedden. De dieptewerking zorgt voor een versnelde afvoer van afvalstoffen. Ook wordt de techniek toegepast om blokkades op te heffen.

 

Knelpunten in de vijf meridianen op de rug worden vaak behandeld met de cuppingtechniek. De therapeut gebruikt massageolie en plaatst bolle glaasjes, voorzien van een vacuümpompje  in verschillende maten op de blokkades (spierknopen). Hij kan naar gelang de huid verkleurd zien waar de blokkades het heftigst zijn. Hij kan ze dan ook op bepaalde blokkades enige tijd laten staan of ze over bepaalde plekken heen en weer schuiven. 


Na enige dagen (hangt af van het herstelvermogen van eigen lichaam) zullen de ontstane rode en of blauwe plekken verdwijnen, Het lijkt even als of er een soort mishandeling i.p.v. behandeling heeft plaats gevonden, maar het effect is super, gelijk al voelt u geen druk meer en dus ook geen pijn in desbetreffend lichaamsdeel (nek/schouder/rug).

 

Zoeken