Reborn

Burgum

Reborn

Burgum

Regelmatig terugkerende hoofdpijn, maar ook nek-, schouder- en rugpijn zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd: ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken een pijnstiller. Weinigen weten echter dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints, hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.

met de Thera Cane

massage met de Thera Cane                massage met bal tegen de muur                                                                          

 

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabijgelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken waaronder: stress, overbelasting, verwonding, alcohol of chemische stoffen (zoals ook medicatie).

Door triggerpoint-therapie (= het uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren) kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren.


Er zijn ook zelfhulpmiddelen te gebruiken om enige verlichting te creëren, wanneer u niet binnen een redelijke tijd een afspraak bij uw therapeut kan maken. Zoals het gebruik van de Thera Cane of een middelgrote stuiterbal of tennisbal, uw therapeute kan u in deze zelfhulpmanier/wijze wegwijs maken (het hoe, waar en waarom).

 

Zoeken